PARKE BAKIMI NASIL YAPILIR ?
PARKE CİLASI
Evinizde ki Eskimiş; Deforme Olmuş hatta ve hatta yanmış, solmuş, güneş yanıkları olmuş yerler var ise sistre cila ve parke cilası ile tekrardan hayata döndüre bilirsiniz.
PARKE BAKIMI NASIL YAPILIR ?
● Sistre Cila Silimi
●Ara boşluk macunu
●Dolgu Vernik Uygulaması
●Trio Silimi
●Parke Cilası
PARKE SİSTRE CİLA MAKİNASI NE KADAR ÖNEMLİ ?
●Parke sistre cila makinası, oldukça önemlidir. Çünkü evinizdeki parkeler Lamine, Rabia, Masif, Macar parke diye ayrılmaktadır. Bu tip parkeler için ise ayrı ayrı makinalar vardır. Bunun önemi parkelerde çizik ve oyruk yapmaması için önemlidir. Lamine parkeler Avr. Sistre makinaları ile silinirken Masif Parkeler yerli adı verilen Çift el makinasıyla silim yapılması önemli detaylardandır.
PARKE SİSTRE CİLA UYGULAMASINDAN SONRA NELERE DİKKAT ETMELİĞİZ ?
● Evinizde, ofisinizde, Bağ, Bahçenizde bulunan Masif, lamine, rabita gibi parkelerinizi sistre ve cila işlemi yaptırdıktan sonra kullanımı çok önemlidir. Dikkat edilmesi en önemli unsurlardan biri üzerine koyulacak eşyaların parke sistre cila yapılmış yere sürtülmeden koyulmalıdır. Aksi taktirde parkelerinizde çizikler meydana gelebilir. Bunu olmaması için koltuklarınız altındaki ayaklarına yumuşak, ‘’keçeler’’ yapıştırmanız parke sistre cila sağlığı açısından önemlidir.
PARKE VERNİĞİNİN ÖNEMİ NEDİR NEREDE UYGULANIR ?
- PARKE VERNİĞİ oldukça önemli bir konudur çünkü ‘’sitre cila’’ işlemi yapılırken aşamalarından biride parke verniğidir. İlk kat silim yapılır, ardında ikinci kat silimi yapılıyor ve macun işlemine geliniyor burada önemli olan macunun etken maddesidir. Burada Dolgu verniği kullanılması önemlidir. Dolgu verniği daha kısa sürede donar, daha uzun ömürlü olur tutkallara nazaran ve parke verniğini bir diğer kullanım arz eden yeri de parke cilasından önce uygulanan yerdir. Burada çift kat parke verniği uygulanmalıdır. Bu daha sert ve uzun ömürlü olması için önemlidir. 30dk ya kurur üzerine el zımparası yapılır ve süpürülür, üzerine parke cilası sürülür
PARKE CİLASI SEÇERKEN SU BAZLI MI SELİLOZİK Mİ OLMALI ?
SU BAZLI CİLA : akrilik vernik, boyanmış yüzeylere son kat olarak uygulanır. Yüksek kaliteli formülü sayesinde, darbe, sürtünme ya da silme gibi işlemlere karşı dirençlidir.
Mat, yarı mat ve parlak bitişler için üç ayrı ambalajda satışa sunulur. 130 cc’lik ambalajı ile küçük objelerin verniklenmesi için ideal bir üründür.
Ahşap, porselen, seramik, MDF, canvas, PVC ve cam gibi farklı yüzeylere kolayca uygulanabilir. Özel formülü sayesinde varak yüzeylere bile kararmaya neden olmadan uygulanabilir.
Su bazlı olduğu için uygulama sırasında oluşan vernik lekeleri su ile silinerek pratik bir şekilde temizlenebilir. Uygulama sonrasında vernik fırçasını su ile yıkamak ve kurulamak yeterlidir.
Fırça kuruduktan sonra verniğin çıkarılması zorlaşacağından, her türlü temizlik işlemi için hızlı davranılması önerilir. Su bazlı, kokusuz ve hafif formülü ile solunum şikayetlerine yol açmaz.
Objelerdeki boyanın kullanım ömrünü artırır ve parlak bir görünüm kazandırır. Zamanla kararma ya da sararma gibi şikayetlere neden olmaz.
SELİLOZİK CİLA:Hava kurumalı, kısa yağlı alkid ve nitroselüloz esaslı sonkat verniktir. Selülozik parlak vernik, çok hızlı kuruma özelliğine sahiptir.
Uygulama Alanları: iç cephelerde dekorasyon amacı ile mobilyalardaki her türlü masif ve kaplama ahşap yüzeyler üzerinde kullanılmak üzere formüle edilmiş bir verniktir. Selülozik, poliüretan veya polyester dolgu vernik ile hazırlanmış yüzeyler üzerine sonkat vernik olarak kullanılır.
Uygulama Metodları: Sprey olarak uygulanır. Ahşabın desen ve canlılığının istenildiği doğal görünümlü yüzeyler elde edilmesinde selülozik, poliüretan veya polyester dolgu vernik uygulanmış ve zımpara no:220-400 ile zımparalanmış yüzeylere iki-üç çapraz kat uygulanır. Katlar arası 15 dakika kuruma süresi verilerek uygulanmalıdır. Sprey uygulama dışındaki uygulama sistemleri için teknik servis birimimize müracaat edilmelidir.